background

PSV heeft vanavond, dankzij een 0-3 overwinning op PEC Zwolle, de finale van de KNVB Beker bereikt. Locadia was met 3 goals de gevierde man.

PSV speelt in de eindstrijd tegen de winnaar van de andere halve finale tussen Ajax en AZ.

Locadia maakte na ruim een kwartier de openingstreffer op aangeven van Wijnaldum. De aanvallende middenvelder verzorgde in de 34e minuut ook de assist bij de tweede treffer van Locadia.
In de tweede helft zette Zwolle aan, maar de ploeg van coach Langeler bleek te onmachtig om het PSV echt moeilijk te maken. Locadia besliste in de slotfase met zijn derde treffer de wedstrijd definitief.

Locadia kwam door een samenloop van omstandigheden in beeld voor het duel met PEC. Lens was na het spraakmakende incident van afgelopen weekeinde na afloop van de wedstrijd bij Feyenoord geschorst. Vervanger Matavz bleek vlak voor de aftrap niet te kunnen aantreden. De aanvaller was grieperig.

Locadia pakte zijn kans door twee keer te profiteren van goed inzicht van Wijnaldum. Zwolle deed alleen aardig mee. Behoudens een schietkans van Slot gaf PSV weinig weg in de eerste helft.
Met twee nieuwe gezichten (Benson en Van Hintum) én meer overtuiging begon PEC aan de tweede helft. Dat leidde meteen tot aardige kansen. Klich zag zijn schot via de lat over het doel stuiteren. Een kopbal van Avdic werd nog maar net door Marcelo van de lijn gehaald.

Daarna kostte het PSV niet overdreven veel moeite meer de wedstrijd te controleren. Enkele minuten voor tijd maakte Locadia ook nog zijn derde. Deze keer op aangeven van Hiljemark.

Door dit resultaat speelt PSV op 9 mei in de Rotterdamse Kuip de finale om de KNVB Beker.


Naar HomeNaar nieuws overzicht
 
 

Commentaar

Geef een reactie

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

    NEXT
    13
    EINDSTAND